Bereid je huid voor op de koude herfst- en winterperiode

Bereid je huid voor op de koude herfst- en winterperiode

Ido Magal, oprichter en eigenaar van Lavido Natural Organic Cosmetics legt uit waarom onze huid uitdroogt tijdens de koude herfst- en winterdagen die voor de deur staan en wat we kunnen doen om dit fenomeen te voorkomen en te behandelen.

De twee belangrijkste redenen dat je huid uitdroogt bij koud weer en in de winter, zijn de wind en een gebrek aan vochtinname. In de Chinese geneeskunde is de wind het belangrijkste element dat ziekten en ziekteverwekkers met zich meedraagt. In zijn hoedanigheid om ons lichaam te beschermen, vecht onze huid tegen de wind. Zo worden ziekten in de meeste gevallen bij de buitenste laag van de huid tegengehouden. De fysiologische effecten van de wind zijn onder meer uitdroging, kloven, jeukende huid en roos.

De wind droogt het natuurlijke vocht van de huid uit, en als gevolg vereist het een verhoogde vochtinname. Daarnaast heeft ons lichaam in de winter van nature minder dorst (omdat het niet heet is en er geen luchtvochtigheid is). Daarom verbruikt het lichaam minder vocht. Als we uitgedroogd zijn, is er minder vocht in de huid en is het makkelijker voor de kou om zweren, breuken en scheuren in de huid te veroorzaken.

Hoe voorkomen we dat de huid uitdroogt?

1. Veel drinken! Voornamelijk water. Onthoud dat het drinken van koffie het tegenovergestelde effect heeft. Cafeïne zorgt ervoor dat het lichaam juist vocht wil uitscheiden in plaats van te absorberen. Hetzelfde geldt voor cafeïnehoudende thee.

2. Gebruik oliën. Oliemoleculen creëren gedurende lange tijd een laagje op de huid waardoor de binnenkant van het lichaam beschermd is. Hierbij wordt voorkomen dat de wind en ziekteverwekkers de huid binnendringen, en dat vloeistoffen uit het lichaam verdampen.

3. Natuurlijke vochtinbrengende crèmes die een hoge concentratie aan vetzuren bevatten, creëren een beschermende laag op de huid. Daarom worden cosmetica op basis van hoge concentraties natuurlijke biologische oliën aanbevolen.

Lavido herfstcollectie

Gelukkig blijft het niet alleen bij tips maar maken we het jou ook graag gemakkelijk. We hebben een speciale herfstcollectie voor je samengesteld. Hierin vind je de beste verwen- en verzorgingsproducten waaronder Lavido’s Replenishing Facial Serum om het komende seizoen mee door te komen.

Onze herfstfavorieten:

More Lavido

Celebrate Love with Lavido
Valentine's Day 2024 Special Sale!